Castrol Power 1 Racing: Oli Sintetik Harga Terjangkau


image

Oli Castrol mempunyai varian cukup lengkap. Ada Castrol Power 1 4T, Castrol Power 1 Scooter, Castrol Activ, Castrol Go, dan Castrol Power 1 Racing.
Saya tertarik dengan Castrol Power 1 Racing. Kenapa? Pertama, ini oli jenis sintetik. Performanya tentu lebih bagus dibanding oli berbahan baku mineral (mineral base).
Kedua, harganya lebih terjangkau dibanding oli sintetik merek kondang lainnya. Jika oli sintetik cap kerang dijual Rp 180 ribu ukuran 1 liter. Maka Castrol Power 1 Racing ini dilego dengan Harga Eceran Tertinggi (HET) Rp 96 ribu per liter.

Sayangnya, distribusi oli ini di pasaran masih terbatas. Hanya tersedia di Castrol Bikepoint tertentu dan toko oli besar. “Meski harga lebih terjangkau, namun permintaan konsumen masih kecil,” kata Augustnine Adrianto, MCO Marketing Manager PT Castrol Indonesia, saat peluncuran produk di Kemang, Jakarta Selatan, Sabtu siang.

Jadi pengen jajal oli ini. Kalau cocok bakalan menggusur Motul 5100 yang selama ini saya pakai.

Iklan

16 responses to “Castrol Power 1 Racing: Oli Sintetik Harga Terjangkau

  1. Ping-balik: Mencoba Oli Avenged Sevedfold « Learning To Live·

  2. Wallahu alam.second EO yg ku pakai adalah Castrol Semi Syntetic – 15W40.ku beli hr tu kat kedai sparepart klo xsalah dlm RM19.nak murah try PM bro kriss tanya kat mana dia beli Dyg nie pun ku tuang 1liter gak.tukar OF sekali gak time nie.time tu odometer menunjukkan 1200km lebih.terus terang ku kata ku xnampak sgt perbezaan antara EO Motul mineral dgn Castrol semi yg ku tgh pakai nie.dr segi smooth ku rasa sama jer.tp xtau la klo kat motor korang lain ke kesan dia.nak dpt top pun sama gak mcm Motul.jenus sesah trotel. mungkin sbb ku kurang skill tp dari segi nak start enjin time pagi2 ku rasa time pakai EO castrol nie lg senang nak hidup motor time pagi2.ku dah jarang tarik choke skarang nie.lepas nie ku nak try Shell VSX lak.dah siap beli dah.RM19.50 beli kat sparepart kuale kangsar tu jer kot buat masa nie.mcm bro naim dia dah melekat dgn Shell VSX Dnak dengar review EO silkolene dr bro bokku haziq Dyg lain2 pun moh bg review EO yg korang pakai D………………Title Re Minyak Engin Engine Oil – EO ……Post by taka on June 07 2009 01 57 27 AM…………Pengenalan Minyak PelincirEnjin adalah nadi untuk sesebuah kenderaan. Wallahu alam.second EO yg ku pakai adalah Castrol Semi Syntetic – 15W40.ku beli hr tu kat kedai sparepart klo xsalah dlm RM19.nak murah try PM bro kriss tanya kat mana dia beli Dyg nie pun ku tuang 1liter gak.tukar OF sekali gak time nie.time tu odometer menunjukkan 1200km lebih.terus terang ku kata ku xnampak sgt perbezaan antara EO Motul mineral dgn Castrol semi yg ku tgh pakai nie.dr segi smooth ku rasa sama jer.tp xtau la klo kat motor korang lain ke kesan dia.nak dpt top pun sama gak mcm Motul.jenus sesah trotel. mungkin sbb ku kurang skill tp dari segi nak start enjin time pagi2 ku rasa time pakai EO castrol nie lg senang nak hidup motor time pagi2.ku dah jarang tarik choke skarang nie.lepas nie ku nak try Shell VSX lak.dah siap beli dah.RM19.50 beli kat sparepart kuale kangsar tu jer kot buat masa nie.mcm bro naim dia dah melekat dgn Shell VSX Dnak dengar review EO silkolene dr bro bokku haziq Dyg lain2 pun moh bg review EO yg korang pakai Dnnti aku nk bg review pkai hi-rev ………………Title Re Minyak Engin Engine Oil – EO ……Post by alter13 on June 08 2009 08 47 57 AM…………so apa EO plainhg sesuai dan masyukutk GT nie…ada yg kata pakai mineral dah cukup..otai2 tolong share D D………………Title Re Minyak Engin Engine Oil – EO ……Post by class sick on June 09 2009 01 01 00 AM………… Dbg la review kat sini sbb xseme member kat sini join thread gt kat mbc Daku pon nk share gak..skrg pakai EO Nasa..baru buat few times hard break-in..gear 4 dpt la 120 130kmj..full trotel x brani beb sbb dh rasa laju sgt D1000km nnt rasa teruja la nk try castrol semisyntetic or shell vsx..cam best je EO cicak n kerang neh..promote kuat kat sini..tapi tu lar petronas semisyntetic pon try gak usha kt stesn petrons..x nmpk lg bayangnyer..susah nk carik!koniciwa ne………………..Title Re Minyak Engin Engine Oil – EO ……Post by class sick on June 13 2009 01 34 58 PM…………

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s